pensie urmasCopiii şi tinerii care beneficiază de pensie de urmaş trebuie să anunţe Casa de Pensii că îşi continuă studiile, pentru a mai primi sprijin de la stat.

Copiii care au depăşit vârsta de 16 ani şi care continuă studiile, trebuie să depună la Casa Judeţeană de Pensii, în luna începerii  noului an şcolar, cel târziu până în 6 octombrie 2014, adeverinţa şcolară pentru anul scolar 2014-2015, din care să rezulte că urmează în continuare studiile şcolare.

Cei care nu prezintă instituţiei dovada continuării studiilor vor fi suspendaţi de la plata pensiei de urmaş. La depunere, adeverinţa şcolară va fi însoţită de un cupon de pensie şi copia cărţii de identitate. De câţiva ani, tinerii care beneficiază de pensie de urmaş pot primi bani de la stat, chiar dacă aleg învăţământul postuniversitar. Pot deci primi pensie şi urmaşii care urmează masteratul sau doctoratul. „Începând cu anul şcolar 2009/2010 acordarea pensiei de urmaş nu mai este condiţionată de nivelul formei de învăţământ frecventat, de tipul sau modul de organizare a acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu condiţia ca, în toate cazurile precizate, copilul urmaş să nu depăşească vârsta de 26 ani“, susţine Mihaela Vasil, directorul Casei Judeţene de Pensii Arad.

Programul de lucru al Casei Judeţene de Pensii Arad, situată pe str. Voluntarilor, nr. 2 A, este de luni până vineri, între orele 08.00 – 12.00, iar joi între orele 08.00 – 18.00, camera 4 – parter.

Recomandările redacției