OLYMPUS DIGITAL CAMERAÎncepând cu luna aprilie a acestui an, jandarmii arădeni au un nou coleg de serviciu. Este vorba de un câine din rasa ciobănesc – german, în vârstă de 5 luni, care se pregă­tește să ia parte la misiuni.
Câinele SUN a fost adus de la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu. În prezent, se află în dresaj pregătitor, perioadă în care asimilează deprinderi de căutare, de aportare a obiectelor, de socializare cu grupuri de persoane, desfășurând, zilnic, exerciţii de antrenament. „După împlinirea vârstei de un an, câinele de serviciu, împreună cu jandarmul care îl are în responsabilitate, va fi evaluat și, în funcție de progresele înregistrate în perioada de predre­- saj, va fi admis la cursurile de dresaj și specializare, pe un anumit domeniu de activitate, în raport cu abilitățile câinelui și cu necesitățile instituției”, inform mr. Emilia Fînaţă, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratu­lui de Jandarmi Judeţean Arad.
Pregătirea câinilor de serviciu, ca și cea a militarilor, are un caracter de continuitate. De-a lungul carierei, ei trec prin stagii de pregătire și verificări periodice coordonate de specialiști. Examenele pe care le susțin reprezintă praguri importante și necesare, pentru a putea duce la îndeplinire, cu succes, misiunile.

Recomandările redacției