calimente 1Deputatul PNL Mihăiță Calimente le-a atras atenția colegilor săi de la PSD Arad să nu se joace cu veninul, că s-ar putea să nu reziste, referindu-se la situația de la Tîrnova dar și din alte localități unde social-democrații au bătut palma cu PD-L. Acesta a precizat că, din păcate, PSD continuă să-l sprijine pe Dorin Jiva pe care îl numeşte infractor. „Dorin Jiva – acel infractor pe care-l au acolo, nu ştiu dacă e consilier local sau viceprimar. Nu pot să înţeleg interesul pe care PSD îl are acolo, dar pot să înţeleg interesul unora din PSD legat de nişte suprafeţe de teren”, a declarat Calimente. Deputatul liberal a dezvăluit faptul că nu numai la Tîrnova PSD s-a aliat cu PD-L, ci și în alte localități din județ, dând exemplul de la Archiș, unde cei trei consilieri social-democrați s-au aliat cu PD-L și PPDD împotriva propriului primar, care a ajuns să fie susținut doar de PNL. Calimente i-a acuzat pe cei din conducerea PSD că se ocupă de contracte, de terenuri, de Poliţie şi aşa mai departe. „Le sugerez să facă o analiză internă şi să ne spună câţi dintre apropiaţii PSD se ocupau cu alba-neagra în trecutul nu foarte îndepărtat”, a mai declarat deputatul.
În ceea ce priveşte acuzele aduse viceprimarului din Tîrnova, Dorin Jiva a replicat: „Mi-e milă de domnul Calimente. Este păcat că s-a ajuns aici. Nu pot avea decât un sentiment de milă şi nimic mai mult”.
În ceea ce-l priveşte pe preşedintele PSD Arad, deputatul Dorel Căprar, acesta a ţinut să explice punctual acuzele care vin dinspre sediul liberalilor. „Din câte ştiu eu, situaţia de la Archiş nu stă tocmai aşa cum spune domnul Calimente. Sunt anumite interese într-o calimente 2anumită zonă economică. Sigur, mai există şi unele probleme în organizaţia de acolo”, a spus Căprar. Liderul social-democrat arădean spune că aprecierile lui Calimente vizavi de situaţia de la Tîrnova vor să ascundă, de fapt, faptul că acolo a fost un control al Corpului de Control al premierului, dar şi problemele care există cu comunitatea ucraineană. Mai mult, Căprar se arată mirat că deputatul liberal nu a atacat PD-L-ul, ci PSD-ul, lucru pe care îl va aduce le cunoştinţa conducerii centrale a USL. „Dorin Jiva nu poate ţine cu nedreptatea doar pentru că este un primar liberal pe funcţie la Tîrnova. Mă miră că domnul Calimente atacă PSD-ul, în loc să îi atace pe Falcă şi pe Ioţcu. Voi face o informare către Victor Ponta şi Crin Antonescu vizavi de această ieşire”, a mai spus Căprar.
Vizavi de acuzele legate de alba-nea­gra, liderul social-democrat a spus că nu ştie ca cineva din anturajul PSD să fi practicat acest joc, dar a declarat că: „ştiu de cineva de la PNL care făcea în faţă la Astoria bişniţă cu valută şi aur”.

Recomandările redacției