După cum am scris zilele trecute, în zona centrală pe malul Mureșului au avut loc lucrări de defrișare care, după spusele specialiștilor,  ar fi afectat habitatul mai multor familii de castori și alte păsări care își aveau culcușul în zonă.

 La scurt timp după  apariția în presă a materialelor despre acest subiect,  edilul a ținut să-și spună și el părerea, printr-un videoclip filmat vineri pe malul Mureșului, fix în locul cu pricina.

În postare Bibarț afirmă că din punctul său de vedere ”prea multe animale au drepturi în detrimentul oamenilor”.

Edilul aflat chiar în zona unde au loc defrișările pe mal, a spus cu mândrie că se continuă aceste lucrări în ciuda declarațiilor făcute în presă de ”pseudo specialiști”

“ Am revenit pentru că am văzut nişte pseudo-specialişti că începuse să îşi dea iar cu presupusul cum se distruge habitatul lui domnul castor şi nu ştiu ce alte păsărele”, declară primarul Aradului.

Așadar după cum se poate observa lucrările de defrișare continuă în această zonă. ”Am dispus să continue lucrările, zona din oraş a Mureşului nu este sub nicio restricţie, Parcul Natural este de la Pădurea Ceala, unde domnul castor are suficient loc şi spaţiu să se desfăşoare. Habitatul de aicea, în acest habitat are prioritate arădeanul. Şi n-am ajuns chiar o ţară de nebuni, să-mi fie iertare limbajul, în care mai nou în oraş ciorile au numai drepturi, porumbeii au numai drepturi, văd că acum castorii, răţuştele şi eu mai ştiu cine, şi eventual oamenii să nu mai poată să se plimbe nici pe malul Mureşului sau să aibă o viaţă frumoasă într-un parc că vin ciorile peste tine, că tot felul de deştepţi îşi dau cu presupusul. Reiterez încă o dată: Nu a avut de suferit niciun domn castor, dacă nu i-a convenit se mută mai încolo în Parcul Natural, mai în aval la doi-trei kilometri nu îl deranjează nimeni. Aici se face curăţenie pentru ca arădenii să se poată plimba şi să se bucure de o privelişte frumoasă a Mureşului”, spune Călin Bibarț.

Călin Bibaț mai spune că : “Domnul castor şi domnul pseudo-biolog au suficient spaţiu să se desfăşoare în Parcul Natural, la vreo doi kilometri şi ceva de aici.

Videoclipul se poate vedea accesând linkul de mai jos:

https://fb.watch/jlmrpEGMZ1/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției