falubcalvinLa finalul amicalului de la Șiria, Adrian Falub a afirmat încă odată că la UTA au rămas doar jucătorii care au dus greul în turul campionatului și că echipa nu s-a despărțit decât de cei pe care nu i-a mai dorit în lot. Totodată, tehnicianul „textiliștilor” aprecia caracterul fotbaliștilor pe care-i are și acum sub comandă. „Azi, la UTA, au rămas jucătorii cu un caracter deosebit, care ştiu să fie profesionişti şi care s-au pregătit şi se mai pregătesc în orice condiţii, fiindcă ştiu că în primul rând o fac pentru ei”,  spunea antrenorul „alb-roșiilor”în momentul în care a fost întrebat cum lucrează cu jucători neplătiți de patru luni de zile.
Unul dintre fotbaliștii puși pe lista neagră în această iarnă și care s-a și despărțit de formația arădeană, Ali Calvin Tolm­baye a ținut să facă niște precizări în legătură cu afirmațiile fostului său antrenor. „Mă bucur că domnul Adrian Falub a reuşit sa scape de caracterele mai puţin deosebite din cadrul echipei, în speță eu, Bucur și Smaranda. Personal, sunt onorat că am lucrat cu un antrenor cu caracterul domnului Falub, de la care am avut numai de învățat. Sper să i se îndeplinească toate dorințele pentru retur. De asemenea, mi-aș dori ca lumea să nu mai plece urechea la zvonurile cum că domnul Falub ar fi acuzat echipa de lucruri necurate după meciul cu Bihorul sau că i-a adresat cuvinte jignitoare lui George Neagu în legătură cu mama sa moartă în timpul aceluiași meci. Pro­babil, Neagu a ieșit plângând din ves­tiar fiindcă era obosit. Toate astea nu sunt adevărate, mai ales că însuși domnul Falub a declarat a doua zi că nu ar face aşa ceva pentru ca nu îi stă în caracter. Eu îl susțin, așa ceva nu  s-a întâmplat. În fine, îl mai apreciez pe domnul Falub și pentru că a dat bani din propriul buzunar pentru jucători, nu mulți antrenori fac asemenea gesturi”, a precizat actualul fundaș dreapta al celor de le Elore Bekescsaba.
În replică, „principalul” arădenilor le dorește baftă celor care au plecat de la UTA în această iarnă și că: „Nu am zis niciodată că cei care au plecat nu au avut caracter, ci am apreciat și apreciez puterea de muncă și de sacrificiu al celor care au rămas. Ei de fapt nu au făcut niciodată atmsoferă la echipă, și-au văzut întotdeauna de treabă, chiar dacă au avut și au restanțe financiare importante. Nu știu de ce vorbește acum Calvin și ce vrea de fapt, poate are conștiința încărcată. Mă aștepatm să-mi spună față în față dacă are ceva să-mi reproșeze, nu prin ziare. Eu altceva nu mai am ce să-i transmit decât baftă în carieră și că mă bucur că am lucrat cu el”.
UTA a renunțat la nu mai puțin de 12 fotbaliști în această iarnă, între care s-au aflat și Smaranda, Bucur și Calvin, în cazul lor motivele părând a fi și altele decât cele legate de randamentul în iarbă.

Recomandările redacției