comertCamera de Comerț Italiană pentru România împreună cu instituţia Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad au organizat marți, 18 martie 2014, la Expo Arad primul seminar din ciclul „agRO-ITinerarii“.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa oficialităţilor locale şi judeţene, de implicarea reprezentanţilor instituţiilor cu putere decizională în ceea ce priveşte sectorul agricol, dar şi de o asistenţă numeroasă din partea agricultorilor români şi italieni.

În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul Roberto Sperandio, Vice-Consul Onorific al Italiei la Arad, Gheorghe Seculici, Preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad, Nicolae Ioţcu, Preşedintele CJA Arad şi Adela Cristea, reprezentant CCIpR la Arad.

În continuare, Adrian Dimache, Secretar General al CCIpR, a adresat un salut participanţilor şi a subliniat importanţa desfăşurării unui astfel de eveniment: „CCIpR își urmează propriul scop destinat informării firmelor din sectorul agricol cu privire la ultimele noutăți de natură tehnică, juridică și în materie de know-how, inclusiv prin contribuția partenerilor săi pentru domeniul agricol, Maschio Gaspardo, Banca Italo Romena și Biroul de Avocatură Tonucci&Partners, ce își desfășoară activitatea cu succes de mai mulți ani în România. Intervenția instituțiilor reprezintă o parte fundamentală a evenimentelor CCIpR, menită să dezvolte un dialog cu operatorii de profil”.

Printre temele în dezbatere s-au numărat sistemul de plăți prevăzute de PAC și de Statul român și garanțiile disponibile pentru creditele în sectoarele agricol și zootehnic. „Camera de Comerţ Arad acordă o deosebită atenţie acţiunilor de promovare a evenimentelor de acest gen, evenimente care vin în sprijinul dezvoltării sectorului agricol, sector cheie pentru dezvoltarea României. Aradul este unul dintre judeţele cu tradiţie în ceea ce priveşte agricultura, iar zona de Vest a României s-a consacrat în Europa ca un punct de atracţie pentru investitori străini care îşi „însămânţează” finanţele pe pământ românesc, iar sondajele arată că “producţia” investiţiei este foarte profitabilă. Îmi exprim dorinţa de a continua cooperarea cu Camera de Comerț Italiană pentru România şi pe alte domenii menite să contribuie la intensificarea colaborării între mediile de afaceri din cele două ţări”, a declarat Gheorghe Seculici, preşedintele Camerei de Comerţ Arad.

Mulțumită contribuției „Partenerilor Agricultură 2014“ ai CCIpR, Andrea Gobbo, Maschio Gaspardo, Matteo Baldan, Banca Italo Romena, Gianluca Carlesso și Andreea Cojocaru de la Biroul de Avocatură Tonucci & Partners, au fost dezbătute teme de natură financiară, juridică și tehnică.

CCIpR își continuă activitatea la Arad prin seminarul din 10 aprilie “SPRE Feed-in-tariff”, dedicat aprofundării sistemului de autorizații necesare pentru realizarea, racordarea și acreditarea instalațiilor mici cu biomasă, biogaz și fotovoltaice. Evenimentul va avea loc în cadrul târgului Enreg Energia Regenerabilă, unul dintre cele mai importante târguri dedicate sectorului energiei regenerabile din România, organizat în perioada 9-11 aprilie la ExpoArad.

Recomandările redacției