În noaptea dintre ani, la Căminul Cultural din Bata a fost organizată şi anul acesta o petrecere de Revelion. Încet-încet, cu sprijinul larg al administraţiei locale, în Bata se reiau bunele obiceiuri din vechime: ca lumea din comunitate să petreacă momentele de cumpănă, cum e acel al trecerii dintr-un an în altul, împreu­nă. Asta după ce, de câţiva ani,  au fost reluate şi alte  obiceiuri iubite ale locului.
La petrecerea de Anul Nou au participat cel puţin optzeci de perechi, care s-au ocupat şi de organizarea petrecerii. Meniul a fost rezolvat în spirit mai modern – printr-o firmă de catering dar muzica a rămas… tradiţională, adică s-a jucat de… s-au rupt podelele – cum se zice, pe acordurile interpretate de o orchestră de muzică populară.
La miezul nopţii s-au făcut urări de sănătate şi belşug şi toată lumea a cântat „La mulţi ani!“ cu gândul la toţi cei dragi.
În tot acest timp, sala Căminului Cultural răsuna de acordurile muzicii populare româneşti interpretată de orchestră din Lipova, balul continuând până spre orele dimineţii.

Recomandările redacției