inaugu Crocna1 inaug Crocna2 primar Dieci IMG_6983 primaria DieciÎn satul Crocna – sat aparținător de comuna Dieci – în prima zi de Paște a fost inaugurat Căminul Cultural. La fes­tivitate au fost prezenți toți locuitorii satului precum și oameni din alte sate aparținătoare comunei. Comuna Dieci are în componență satele: Dieci – centru de comună, Cociuba, Crocna, Revetiş şi Roşia.
În deschiderea festivității, primarul comunei Dieci, Liviu Burtă i-a prezentat pe toți prezenți la festivitate după care a reamintit câteva obiective realizate în Crocna. Spicuim din cuvântul primarului.
„Multă lume a venit să se bucure alături de noi de finalizarea acestui obiectiv și a altora. Îi avem, astfel, printre noi pe Dorel Căprar – deputat în Parlamentul României, o serie de consilieri județeni precum și consilieri locali și alți invitați.
Vreau să vă spun că azi chiar este mare sărbătoare pentru toți: în primul rând pentru că este Ziua Învierii – Sfintele Paște și mai apoi o sărbătoare doar pentru noi, locuitorii acestei comune – și în special ai satului Crocna, pentru că inaugurăm un obiectiv important cum este Căminul Cultural. La nivelul satului dumneavoastră avem făcut un punct sanitar. Am făcut o anexă – am numit bucătăria, care este foar­te eficientă pentru o sumedenie de activități care se pot face atât la nivelul localității cât și pentru familii. Mă refer la diferite activități; avem și o grădină de vară, un parc. Avem rețea de apă potabilă, deci ne apropiem și noi de condițiile orășenilor chiar dacă suntem la sat.
Mai trebuie să spun că la nivelul comunei am mai început o lucrare la terenul de sport, care este în cadrul școlii din Dieci“.
A spus câteva cuvinte și deputatul Dorel Căprar, vizavi de unele planuri de viitor dar și de realizările prezente.
„Vreau să vă asigur că vă voi ajuta cu tot ce-mi va sta în putință și vreau să adresez deosebite aprecieri pentru eforturile făcute de primarul comunei, Liviu Burtă pentru dumneavoastră“.
A urmat un spectacol folcloric cu Ansamblul Junii Crișului din Dieci – conduși de Gheorghe Țîț, directorul Căminului Cultural din Dieci, alături de solișii vocali Ionela Carmen Chereseșan, Cosmina Brădean. Ansamblul Junii Cri­șului din Dieci au prezentat mai multe suite de dansuri din zonă.
După terminarea spectacolului folcloric s-a continuat cu un bal care a ținut până în zorii zilei.

Recomandările redacției