exercitii isu
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” Arad a desfăşurat, în luna martie, în cadrul campaniei naţionale de informare preventivă „Nu tremur la cutremur”, mai multe acţiuni de informare, cum ar fi cele de la Filarmonica de Stat Arad, Atrium Mall Arad, Grădiniţa cu Program Normal Mugurel Arad, Grădiniţa cu program Prelungit nr. 11 Arad, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 12 Arad, Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 2 Arad şi exerciţii de simulare situaţii de urgenţă – cutremur urmat de incendiu – la unităţile de învăţământ din localităţile controlate.
De asemenea, au avut loc lecţii deschise de informare preventivă la Grădiniţa cu Program Normal nr. 26 Arad, Şcoala Gimnazială Fîntînele – clasele I-IV şi Şcoala Gimnazială Frumuşeni împreună cu reprezentanţii E-on România; Exerciţii „SEISM 2015” cu forţe şi mijloace în teren şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă ale localităţilor Nădlac, Semlac, Şeitin, Peregul Mare, Vinga; Exerciţiu (EXCOM) în cartierul rezidenţial ,,Ceala” Arad – managementul unor situaţii de urgenţă complexe pe teritoriul judeţului Arad generate de producerea unui seism în zona Banatului.
În cadrul acestor acţiuni a fost promovată şi campania naţională de informare preventivă „RISC”; au fost distribuite materiale informative şi în unităţile de învăţământ au fost prezentate şi spoturile publicitare ale campaniilor naţionale.
Obiectivul principal al acestor activităţi a fost conştientizarea si pregătirea populaţiei pentru a reacţiona corect în situaţia producerii unei situaţii de urgenţă – cutremur, incendiu, cunoaşterea riscurilor la care se expun apelând la improvizaţii şi persoane neautorizate pentru efectuarea diferitelor lucrări la toate tipurile de instalaţii dar şi perfecţionarea deprinderilor personalului structurilor specializate de intervenţie şi realizarea unei cooperări eficiente cu celelalte forţe existente la locul intervenţiei.

Recomandările redacției