campanie

Poliţiştii arădeni au desfăşurat activităţi în cadrul campania la nivel naţional „Şi TU poţi deveni POLIŢIST”, planificată în perioada martie-iunie şi octombrie-decembrie 2015.

Activităţile desfăşurate în cadrul campaniei constau în participarea la sesiuni de informare a elevilor, de clasa a XI-a şi a XII-a, prin organizarea de întâlniri în liceele arădene, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural, în vederea  promovării mesajelor campaniei.

Campania are ca scop promovarea în rândul elevilor a profesiei de poliţist cât şi a ofertei educaţionale a unităţilor de învăţământ specializate, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” în cazul celor care optează pentru studii universitare, respectiv una din cele două şcoli de Agenţi de Poliţie.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza“ este o instituţie de învãţãmânt superior acreditatã, din reţeaua instituţiilor de învãţãmânt superior de stat şi face parte din categoria universitãţilor de educaţie şi cercetare, desfãşurând activitãţi de învãţãmânt superior, organizate prin programe de studii universitare de licenţã, masterat şi doctorat, în domenii şi specializãri acreditate, precum şi alte forme de pregãtire, de perfecţionare şi specializare.

Şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne ce fac parte din sistemul naţional de învãţãmânt sunt Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascãr“ Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan“ Cluj-Napoca.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad prin poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Preventive a Criminalităţii, Serviciului Resurse Umane şi Compartimentului de Relaţii Publice, va derula această campanie şi în perioada următoare, în toate liceele din judeţul Arad.

Recomandările redacției