risperÎnvinsă în finala campionatului, CSM Târgovişte este din nou pe marginea prăpastiei. Nici măcar participarea cu succes în Euroligă nu pare a mai salva gruparea din cetatea Chindiei, cu probleme financiare chiar şi înaintea terminării sezonului.
De pe urma posibilei dispariţii a Târgoviştei, care ar fi a doua după episodul de acum trei ani, poate profita campioana României, Universitatea Goldiş ICIM. Preşedintele clubului arădean, Marcel Urban, nu infirmă varianta aducerii unor jucătoare care au evoluat în acest sezon pentru marea rivală. Pentru a realiza performanţe similare şi în 2014, plus o participare cu succes în Europa, conducerea clubului arădean plusează la nivel de buget.
„Echipa din Târgovişte a avut un lot foarte bun, cu destule jucătoare valoroase. Aş minţi să spun că nu ne-ar interesa unele jucătoare, dar mai întâi trebuie să ne rezolvăm problemele, şi anume achitarea datoriilor şi apoi stabilirea bugetului pentru sezonul viitor”, a spus Urban la Digi 24 Timişoara.
Până la transferuri, principala misiune, deloc uşoară, este păstrarea nucleului de bază al lotului cu care s-a cucerit campionatul. Primăria şi Universitatea Vasile Goldiş şi-au reconfirmat sprijinul financiar pentru campioana României, dornică să participe în FIBA EuroCup. Revenind la mişcările de tru­pe din tabăra marii rivale, prima baschetbalistă plecată de la Târgovişte este Gabi Mărginean, care a semnat cu Istanbul University, semifinalistă în prima ligă din Turcia.
Aradul în top, Moraru e antrenorul anului
Conform eurobasket.com, 4 componente ale Universității Goldiş ICIM se regăsesc în topurile finalului de sezon al Ligii Naţionale de baschet feminin. În cel mai bun „cinci” al sezonului au intrat Jennifer Risper şi Chrissy Givens, alături de Jence Rhoades (Sf. Gheorghe), Jillian Robbins (Târgovişte) şi Shanika Freeman (Satu Mare). În 5-ul cel mai performant ale jucătoarelor românce o re­gă­sim pe Moni Brosovszky, în timp ce Risper şi Givens îngroaşă 5-ul extracomunitare. Suzana Mjlivanovjc a fost inclusă în 5-ul europenelor. De ase­menea, conform statisticilor individuale Chrissy Givens a fost desemnată jucătorul anului, extrema anului şi jucătoareaextracomunitară a anului.
Nu în ultimul rând, Dan Moraru a fost desemnat antrenorul anului în baschetul feminin românesc.

Recomandările redacției