engelmanUniv.Goldiş ICIM a disputat sâmbătă al doilea meci amical, pregătitor în vederea debutului de sezon. Victorioase miercuri la Vrsac, “galben-albastrele” au evoluat de această dată la Arad, în prima reprezentaţie în faţa suporterilor, aproximativ 200. Cu un nou antrenor, portughezul Jose Araujo şi cu lotul pe jumătate schimbat, campioana  „en-titre” a înfruntat Olimpia Braşov, în penultimul joc de pregătire (ultimul e miercuri, ora 18, tot în Polivalentă, cu divizionara secundă masculină WOPAR) înaintea startului de campionat. La masa presei stă de acum şi consilierul tehnic Dan Moraru, în timp ce în postură de antrenor secund e Moni Brosovszky.
Destule probleme în exprimare
Araujo a început jocul în formula Rhoads – Brosovszky, Engelman – Milovanovic, Broomfield, iar pe parcurs au mai intrat şi alte patru jucătoare. Nu au fost utilizate Mercea, accidentată, Manta, în refacere după operaţia la ligamente şi Manea. Cum echipa s-a reunit abia de două săptămâni iar pentru omogenizare e nevoie de timp, arădencele au avut destule probleme în exprimare, iar relaţiile de joc nu au funcţionat la nivel optim. Brosovszky şi colegele sale au fost puse în dificultate şi de replica curajoasă şi neaşteptat de bună a Braşovului, echipă cu două victorii în presezon, în faţa Rapidului şi a celor de la Nova Vita Târgu Mureş.
Engelman şi Broomfield, primele remarcate
Primul sfert a fost controlat în mare parte de ICIM, care conducea cu 20-14, dar actul secund a consemnat revenirea oaspetelor, aproape de a intra în avantaj dacă ar fi ştiut să gestioneze ultimul minut. La pauza mare, tabela Polivalentei indica doar 38-38, cu probleme în tabăra arădeană pe faza de apărare, în special la capitolul recuperări. Echilibrul s-a păstrat şi în sfertul trei, unul în care ICIM a condus mai mereu, dar nu la mai mult de şapte puncte, permiţându-le jucătoarelor de sub Tîmpa să revină la 57-55 după 30 de minute. Descătuşarea a venit în ultimele zece minute, când trupa lui Araujo a preluat iniţiativa, impunându-şi jocul pe ambele faze.
Miercuri e ultimul amical, iar sâmbătă începe campionatul
Scor final 78-64, victorie mai mult de moral, în vederea debutului de sezon. În prim-plan au ieşit, în special în ofensivă, americancele Engelman 15 (1×3), tehnică şi precisă în aruncări şi Broomfield 10, pivot destul de activ sub panoul advers. La Univ.Goldiş ICIM au mai evoluat Rhoads 12, Brosovszky 10 (2×3), Williams 10, Cosby 9 (1×3), Milovanovic 7 (1×3), Crăciun 5 şi Moraru. Pentru arădence urmează încă o săptămână de pregătire, amicalul de miercuri cu WOPAR, iar sâmbătă începe noua ediţie de campionat, cu o deplasare pe terenul Universităţii Cluj.

Recomandările redacției