bonyhadiConsiliul Judeţean al Elevilor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Suporter Club UTA şi clubul UTA organizează, în perioada 26 februarie – 2 martie, un turneu de minifotbal adresat elevilor de liceu din judeţul Arad.
„Evenimentul îşi propune cultivarea spiritului de competiţie sportivă printre elevii de liceu arădeni, dar şi conştientizarea în rândul acestora a tradiţiei fotbalistice arădene reprezentată în primul rând de „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc, UTA.  În acest sens, concursul a primit supranumele unuia dintre fotbaliştii de referinţă din istoria UTA-ei, Ladislau Bonyhadi, deţinătorul la zi al recordului naţional al celui mai mare număr de goluri marcate într-un singur sezon competiţional: 49 de goluri în campionatul 1947-1948. Alături de celelalte glorii ale „Bătrânei Doamne”, Ladislau Bonyhadi reprezintă setea de performanţă, profesionismul,  arhetipul fotbalistului total la care ar trebui să aspire toţi tinerii jucători sau pasionaţi de fotbal”, transmit organizatorii.
Ladislau Bonyhadi s-a născut pe 25 martie 1923 în Ungaria și a jucat la echipele AC Cluj, Gamma Budapesta, Ferar Cluj și ITA. La Arad a evoluat între 1946 și 1949, marcând 80 de goluri în 54 de meciuri. De trei ori a fost convocat în Naționala României. După naționalizarea ce avea să determine plecarea baronului Francisc Neuman, s-a întors în Ungaria, apoi a luat drumul Americii, fiind singurul din echipa de aur a ITA-ei care a avut prilejul să-l revadă pe Neuman. În SUA s-a și stins, însă data a rămas necunoscută, cel puțin până acum.

Recomandările redacției