Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, sâmbătă, în şedinţa CExN, care se desfăşoară la Neptun, că nu va candida la alegerile prezidenţiale, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Liviu Dragnea ne-a anunţat că nu va candida la alegerile prezidenţiale, care vor avea loc în 2019”, au declarat pentru Mediafax surse participante la şedinţa CExN al PSD. Mai mult, Liviu Dragnea a spus sâmbătă, în şedinţa CEx de la Neptun, că varianta câştigătoare la prezidenţiale este un candidat unic PSD-ALDE, conform Mediafax.

Anterior şedinţei PSD de la Neptun, senatorul PSD Niculae Bădălău a declarat că nu este exclus ca liderul ALDE să fie candidatul comun al coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, despre care a spus că ”e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun”.

În momentul actual suntem într-o alianţă şi nu e exclus ca dl. Tăriceanu să fie candidatul nostru, urmând în continuare ca partidul nostru să aibă premierul. Eu vreau să spun că dl. Tăriceanu e un om cu viziune, un om echilibrat şi ar fi extrem de bun pentru preşedinţia României”, a declarat Niculae Bădălău.

Vicepreşedintele PSD Robert Negoiţă a declarat, sâmbătă, că în şedinţa CExN nu s-a luat o decizie în privinţa candidaturii unice, PSD şi ALDE, la alegerile prezidenţiale, el precizând că le-a cerut colegilor săi corectitudine şi cinste”.

În schimb, la europarlamentare, cele două partide merg separat, după cum arată declarațiile liderilor PSD și ALDE de până acum.

Recomandările redacției