O caravană medicală cu echipă mobilă de medici se va derula în județ. Prefectura anunță prezența cu o săptămână înainte de 1 Decembrie 2018, a caravanei medicale „Uniți sub Tricolor prin Sănătate”.

Astfel, sâmbătă, 24 noiembrie 2018, Spitalul Militar Timișoara continuă Caravana medicală „Uniți sub tricolor prin sănătate” în satul Lalașinț, județul Arad, ai cărui locuitori au fost greu încercați de inundațiile din luna iulie a acestui an.

Consultațiile vor avea loc în școala din localitate, între orele 11:00-17:00.

Echipa cadrelor medicale, compusă din aproximativ 50 de medici, asitenți medicali și voluntari: Maica Anastasia – medic cardiolog din cadrul Mitropoliei Banatului, maior Dănuț NICOLA, component al echipei Invictus, recent întors de la Jocurile Invictus Sidney 2018, cu medalia de argint la proba tir cu arcul olimpic, vor oferi consultații gratuite persoanelor interesate în următoarele specialităţi medicale: cardiologie, O.R.L., dermatologie,ortopedie, medicina de familie, neurologie, pneumologie,oftalmologie psihologie.

Echipa medicală mobilă va asigura consultații gratuite la domiciliu persoanelor imobilizate la pat din localitățile învecinate sau celor care nu au posibilitatea de a se deplasa la sediul caravanei. Centrul de Primiri Urgențe din cadrul instuției va prezenta exerciții demonstrative de acordare a primului ajutor. În organizarea acțiunii se mai implică Mitropolia Banatului și Primăria Comunei Bârzava.

Caravana medicală „Uniţi sub Tricolor prin Sănătate” este un proiect aprobat de Ministerul Apărării Naţionale și susținut de Direcția Medicală, ce se derulează pe întreaga durată a anului sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Recomandările redacției