Caravana Tradiţiilor de Iarnă, care a ajuns în acest an la ediţia cu numărul XIII, rămâne evenimentul cultural de referinţă al sfârşitului de an în cadrul căruia se readuce în atenţia iubitorilor de folclor, datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă, precum obiceiul colindatului sau cunoscutul joc – ritual al dubaşilor.

Organizată de Centrul Cultural Județean Arad, Caravana Tradiţiilor de Iarnă, însoţită de renumite ansambluri folclorice locale şi o pleiadă de tineri interpreţi va avea, în acest an, traseul cultural în Sebiş, Buteni, Dieci, Ghioroc, Livada, Şeitin, Semlac, Şicula, Vărădia de Mureş şi Slatina de Criş.

Jocurile populare, nelipsite din programul formaţiilor de dansatori, reprezintă adevărate tezaure vii ce se identifică cu specificul etnocultural al zonei de provenienţă.

Primul popas al Caravanei Tradițiilor de Iarnă a fost la Șicula, unde publicul s-a bucurat de minunatele colinde interpretate de Dubașii din Săvârșin, Grupul de colindători Lioara, Grupul de colindători Rapsozii Zărandului și Adrian Petcu.

În această seară, Caravana poposește la Livada.

 

Recomandările redacției