Asistentul lui Hațegan, Sebastian Colțescu a creat cun scandal de proporții ce s-a răspândit extrem de rapid în presa internațională a folosit cuvinte cu tentă rasistă la meciul dintre PSG – Istanbul Bașakșehir, meci care se va relua azi de la ora 19:55.

Totul a pornit după ce asistentul Octavian Șovre l-ar fi indicat pe Pierre Webo, de pe banca tehnică a turcilor, într-un mod jignitor. De acolo, brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan nu a mai putut calma spiritele, iar meciul a fost amânat.

Revista spaniolă Marca a publicat un material cu mai multe „pasaje” din discuția purtată de Sebastian Colțescu și Ovidiu Hațegan cu jucătorii celor de la PSG și Istanbul Bașakșehir.

Sebastian Colțescu (n.r. – de fapt este vorba despre asistentul Octavian Șovre): „Ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva. Ăla negru“

Pierre Webo: „De ce spui «negru»?”

Sebastian Colțescu: „Vorbim între noi în română”

Demba Ba: „De ce atunci când te referi la un bărbat alb, nu-i spui băiatul alb?”

Kylian Mbappe: „Dacă al patrulea arbitru a spus asta, el trebuie să plece”

Okan Buruk: „Nu a spus nimic. Asistentul tău a spus ‘negru’, iar tu i-ai arătat un cartonaș roșu”

Sebastian Colțescu: „În România, negrul face referire la culoarea pielii. Între noi vorbim în română”

Ovidiu Hațegan: „Acum avem 10 minute, vom opri jocul și vom merge la vestiar pentru că acesta este un caz special. Mai târziu vom continua, dacă vor”

PSG-Istanbul Başakşehir s-a reluat miercuri, de la 19:55, cu o altă brigadă de arbitri. Partida a fost suspendată în minutul 14, în urma protestelor jucătorilor turci la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu.

Recomandările redacției