Situația infectărilor cu coronavirus a scăpat de sub control, rata de incidență ajungând la 3 la mia de locuitori. De aceea, autoritățile au hotărât să includă și Aradul în lista municipiilor care intră sub scenariu roșu.

Noile reglementări impun purtarea măștii de protecție în toate zonele publice, indiferent dacă acestea sunt deschise sau închise. Totuși, este o întrebare la care toată lumea ar doir să știe răspunsul, și anume când ne putem da jos masca, în aceste spații menționate mai sus.

Conform hotărârii numărul 50, masca poate fi îndepărtată doar pentru perioade scurte de timp, strict doar pentru situația în care persoana respectivă mănâncă, bea sau desfășoară o activitate sportivă. Este important de precizat că această acțiune este posibilă, doar dacă persoana se află în afara zonelor aglomerate și dacă pot păstra distanța de doi metri de ceilalți.

„În localitățile sau județele în care portul măștii de protecție este obligatoriu în spațiile deschise, este permisă înlăturarea acesteia pentru perioade scurte de timp în vederea fumatului, consumului de produse alimentare sau băuturi în afara teraselor, cât și pentru desfășurarea activităților sportive individuale sau altor asemenea activități, doar dacă persoanele sunt în afara zonelor de trafic pietonal și la minim 2 metri față de alte persoane.”, precizează articolul trei, al hotărârii numărul 50.

Recomandările redacției