Firma DIABAS face parte activă de ani buni din viaţa comunităților în arealul cărora au iniţiat puncte de lucru, beneficiind de forţa de muncă din zonă și creând în acest fel și noi locuri de muncă pentru localnici.
Este și cazul comunei Bata unde, așa după cum ne spunea primarul Ion Micurescu, firma are punct de lucru, deci contribuie la bugetul comunei prin cariera de exploatare a pietrei și prin produsele conexe realizate.
„Firma DIABAS, prin reprezentații ei, director general Ferenc Szigeti și director Eugen Curea, sunt alături de comunitatea noastră de mulți ani, participând activ la toate venimentele ei majore, inclusiv la cele culturale precum și la cele legate de educația copiilor, prin premiile acordate la fiecare sfârșit de an elevilor meritorii. Firma-mamă, cum se zice, este germană și are filiale în multe țări europene precum Ungaria, Polonia, Republica Cehă, Suedia, Rusia, Ucraina și peste tot are un bun renume datorită produselor de bună calitate. La noi, la Bata are licență de exploatare pe circa 20 ha dar vor trece ceva ani până va utiliza întreg acest spațiu“ – ne spunea pe scurt edilul bătan.
Cât privește ajutorul oferit pentru reabilitarea infrastructurii acesta este și el deosebit.
„Firma procesează – cu utilaje de ultimă generație – circa 2.000 tone pe zi de cribluri asfaltice care sunt utilizate în proporție de circa 90% la drumuri și autostrăzi în țară. Pentru noi firma ne oferă pe lângă cele 12 locuri de muncă și circa 100 tone de piatră concasată pe zi, dacă avem cu ce s-o ducem și când ne este necesară pentru pietruirea ori reabilita­rea străzilor intregii comune, a dru­mu­rilor comunale, a celor vicinale și a celor din exploatațiile agricole. De asemenea, modernizarea drumului comunal de 2,5 km s-a realizat pe cheltuiala lor. Ca să nu mai vorbim de sponsorizările evenimenetelor culturale definitorii ale comunității precum Ruga Satului Bata ș.a.“ – a mai precizat edilul bătan.
Ca o concluzie, Ion Micurescu a precizat că doar prin această deosebită cooperare între administrația bătană și conducerea firmei s-a reușit unele obiective deosebite și revigorarea vieții economice a comunei, aspecte ce se regăsesc din fericire și în relaționarea cu celelate firme care au investit în comună cea a plopilor energetici fiind de asemenea un bun exemplu.

Recomandările redacției