Casa de Editură „Max Blecher” (www.maxblecher.ro) organizează cea de-a IV-a ediție a unui concurs anual de debut, al cărui scop este descoperirea și publicarea unor autori valoroși care nu au publicat încă în volum.  Concursul datează din 2011 şi este, în particular, deschis poeţilor, câştigătorul urmând să fie ales de către cei de membri ai juriului.  „La fel ca în anii trecuți, condiția principală de participare este să nu fi debutat în volum. Nu există limită de vârstă pentru înscriere. Premiul constă în publicarea manuscrisului câștigător și lansarea cărții la târgul de carte Gaudeamus (noiembrie 2014)”, se precizează în comunicatul de presă remis de editură.

Adresa de e-mail la care manuscrisele vor fi înscrise este debutmaxblecher@gmail.com, data limită de trimitere fiind 1 octombrie 2014. Nu există condiții în ce privește numărul de pagini, fontul ales pentru paginare sau formatul în care va fi trimis manuscrisul.

Juriul Concursului de debut „Max Blecher” este alcătuit din O. Nimigean (poet, prozator, publicist), Marius Conkan (poet, critic literar) și Claudiu Komartin (editor), iar câştigătorii ediţiilor anterioare sunt: Matei Hutopila („c o p c i”, 2011), Anatol Grosu („epistola din filipeni”, 2012), Florentin Popa („Trips, heroes & love songs”, 2013).

Recomandările redacției