Casele de avocatură care au intermediat cele mai importante tranzacţii în 2012 au fost premiate marţi în cadrul Galei Avocaţilor.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie la categoria retail a fost câştigat de casa de avocatură Gide Loyrette Nouel – pentru asistarea grupului Auchan la achiziţionare hipermarketurilor Real şi de Schoenherr şi Asociaţii – pentru asistarea grupului Metro la vânzarea către Auchan a supermarketurilor Real. Distincţia a fost înmânată de către Mihai Acinte, Attorney at Law Cheif Legal Office, Renault.

Premiul pentru cea mai mare tranzacţie imobiliară a fost înmânat de Corina Vinţan, CEO Links Associates, Casei de avocatură Reff şi Asociaţii, pentru asistarea fondului de investiţii NEPI la achiziţia City Business Center şi NNDKP, pentru asistarea lui Ovidiu Sandor la vânzarea proiectului City Business Center Timişoara.

La categoria IT&C, premiul a fost înmânat de Andrei Brujan, Technology Legal Division Coordinator la Orange Romania SA, către DLA Piper, pentru asistarea Naspers la achiziţia a 70% din Emag, şi casei de avocatură White&Case, pentru asistarea eMag şi a lui Iulian Stanciu la vânzarea a 70% din Dante International (operatorul eMag).

Premiul ‘avocatul antreprenorului român’ a fost înmânat de Luiza Tomescu, Legal Manager Petrom, Casei de avocatură D&B David şi Baias, pentru asistarea acţionarilor EnergoBit la vânzarea pachetului majoritar de acţiuni către BERD şi Innova.

La categoria ‘Bănci, Asigurări şi Fonduri de Pensii, a câştigat casa de avocatură CMS Cameron McKenna, pentru asistarea MetLife la achiziţia Aviva şi Clifford Chance Badea, pentru asistarea Aviva la vânzarea afacerilor locale către MetLife. Premiul a fost acordat de Flavia Popa, Secretar General al BRD.

Premiul la categoria Farma a fost câştigat de Clifford Chance Badea, pentru asistarea Novator la vânzarea Actavis către Watson şi a fost înmânat de Ioana David, redactor la Ziarul Financiar.

Casa de avocatură PeliFilip a primit premiul ‘AGRO şi FMCG’ pentru asistarea CVC Capital la vânzarea Bergenbier către Molson Coors, de la Alina Lungu – Legal manager la PepsiCo.

Premiul pentru Finanţare bancară a fost primit de RTPR – Allen&Overy pentru asistarea BERD la finanţarea EDP Renovaveis cu 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene şi DLA Piper pentru asistarea EDP Renovaveis la obţinerea unei finanţări de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea unor proiecte eoliene. Distincţia a fost înmânată de Cristian Buzan, director juridic la GDF Suez.

Premiul Special „Juristul anului” a fost acordat Ilenei Dumitru, Legal and Corporate Affairs Director al Bergenbier SA, pentru contribuţia dusă la realizarea tranzacţiei prin care Molson Coors a preluat controlul Bergenbier.

Gala a fost organizată de Ziarul Financiar care a realizat un top al Caselor de avocatură care au intermediat cele mai importante tranzacţii în 2012.

 

Recomandările redacției