casiPistolarul de la CSM Arad, o mare speranţă a tirului sportiv din România, a confirmat la Moscova rezultatele foarte bune din concursurile internaţionale de pregătire din acest debut de an. În vârstă de doar 14 ani, Casian Codrean s-a ca-lificat, sâmbătă, la Jocurile Olimpice de Tineret din China, programate în luna august a acestui an.
Elevul antrenorului emerit Ion Vasilescu a avut o comportare excelentă în capitala Rusiei, unde în proba de pistol aer comprimat, categoria juniori, a atins 566 de puncte, rezultat cu care şi-a asigurat prezenţa la prestigioasa competiţie din vară. „Şi-a păstrat cifra de la concursul de la Haga, când a urcat pe podium, ceea ce nu poate decât benefic pentru el. Este a doua calificare a Aradului la Jocurile Olimpice de Tineret, prima fiind realizată tot de mine, în calitate de antrenor, cu Alexandra Morar. Vreau să aduc mulţumiri conducerii clubului, care este permanent alături de noi dar şi sponsorului nostru, firma de transport internaţional Schenker Romtrans România” ne-a declarat antrenorul sportivului, Ion Vasilescu.
Pistolarul CSM-ului poate reconfirma rezultatul calificărilor pentru Jocurile Olimpice şi la Europene, unde este debutant: „Mă bucur nespus de mult pentru Casian şi sper să tragă la fel de bine şi luni, la Europene. Mi-aş dori o medalie, dar va fi foarte greu, în condiţiile în care este debutant şi emoţiile îşi mai spun cuvântul”, mai spune antrenorul Ion Vasilescu.
Casian Codrean, elev al Şcolii Generale Aron Cotruş, a început foarte bine 2014, el remarcân­du-se şi la Finala Campionatului Naţional de aer comprimat de la Bucureşti, unde a devenit campion naţional, atât la individual cât şi pe echipe, la categoriile juniori II şi I.

Recomandările redacției