Un pasionat de artă a acceptat să plătească 80.000 de euro pentru a putea admira de unul singur celebrul tablou „Mona Lisa” al lui Leonardo da Vinci, expus la Muzeul Luvru din Paris. „Biletul” pentru această ocazie unică a fost vândut de către muzeu în cadrul unei licitaţii, informează CNN.
Pasionatul de artă, rămas anonim, va participa la examinarea anuală a capodoperei lui da Vinci – una dintre cele mai faimoase picturi din istoria artei – când tabloul urmează a fi scos din geamul de protecţie pentru a fi inspectat îndeaproape de către experţi, conform unui comunicat de presă al casei de licitaţii Christie’s.
Pe lângă ocazia de a o admira îndeaproape pe Gioconda, la licitaţia organizată de Christie’s au mai fost oferite şi alte experienţe artistice, precum un tur privat al muzeului, cu directorul Jean-Luc Martinez pe post de ghid turistic (cost: 38.000 de euro, vândut unui alt cumpărător anonim).
Un tur de noapte al Muzeului Luvru, la lumina torţelor, la aceeaşi valoare de 38.000 de euro, a fost vândut şi el, precum şi un concert privat în Sala Cariatidelor (vândut cu 42.000 de euro). Numele cumpărătorilor nu au fost făcute publice.
Luvru este cel mai mare şi popular muzeu de artă din lume. Înainte de pandemia provocată de COVID-19, muzeul era vizitat de 10 milioane de turişti anual.

Recomandările redacției