Intrat la pauză în meciul FC Botoșani – UTA, Cătălin Carp s-a remarcat atât pozitiv, cât și negativ în timpul petrecut pe gazon. Mai întâi, în minutul 48, basarabeanul a înscris golul de 1-1, dar apoi și-a lăsat echipa în zece oameni, în minutul 82. După un fault comis asupra lui Zabou, utistul și-a lovit adversarul, aflat întins pe gazon, iar arbitrul Vlad Băban i-a arătat cartonașul roșu. „Centralul” a fost chemat să urmărească din nou faza pe monitorul VAR, însă decizia a rămas aceeași.

Ieri, Comisia de Disciplină a luat decizia în cazul fotbalistului din Republica Moldova: „În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a și 63.2.5 din RD, se sancționează jucătorul cu suspendare pentru trei meciuri și penalitate sportivă de 4.000 lei”

Antrenorul UTA-ei, Mircea Rednic, nu a fost de acord cu pedeapsa primită de elevul său și a oferit argumente în acest sens: „Nu înțeleg. Adică un jucător care scuipă, cum a fost jucătorul de la Cluj (n.a George Cîmpanu), ia 3 etape, iar jucătorul nostru care are o ușoară intenție de a lovi adversarul, ia tot trei etape. Ca să nu zic că Aly (n.a. Abeid), pentru același gest pe care l-a făcut Cîmpanu, a luat șase etape. Eu nu înțeleg cum se judecă acolo. E clar că noi facem contestație, că nu mi se pare corect, e strigător la cer. Nu am nimic cu jucătorul de la Cluj, că e un fotbalist bun, dar cei care judecă trebuie să fie mult mai atenți”

Carp a ratat deja meciul de Cupă de la Buzău, iar dacă suspendarea rămâne în picioare nu se va afla pe gazon nici la partidele din Superligă cu FC Voluntari și Petrolul.

Recomandările redacției