În luna Septembrie 2022 Liceul Teoretic Cermei a semnat contractual de finantare pentru proiectul depus in cadrul schemei de granturi Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) – runda 1, cu finanțare din Planul Național pentru Redresare și Reziliență aferent Reformei 3 – reforma sistemului de învățământ obligatoriu pentru prevenirea și reducerea părăsirii timpurii a școlii. In lunile Octombrie si Noiembrie s-a utilizat metodologia și instrumentului informatic ale Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE), iar in luna Decembrie s-au prevazut achizitiile necesare desfasurarii proiectului depus in Martie 2022.

Prin acest proiect, Liceul Teoretic Cermei va realiza o serie de acțiuni care au ca obiective principale:

  • Scăderea numărului de elevi care se află în risc de abandon școlar prin oferirea de articole necesare procesului de școlarizare;
  • Stimularea perfecționării cadrelor didactice prin sesiuni de formare în urma cărora să dezvolte abilități alternative de predare.
  • Creșterea ratei de absolvire a ciclului de învățământ gimnazial prin organizarea de activități școlare conexe ariei curriculare.
  • Creșterea procentului de elevi înscriși la Evaluarea Națională prin activități motivaționale și de învățare alternativă.

Proiectul “Educatia – Cheia viitorului” inregistrat sub cod F-PNRAS-1-2022-1390, în valoare totală de 692.460,00 lei se va desfășura în perioada septembrie 2022 – iunie 2025.

Prin implementarea activităților din proiect, ne dorim ca la nivelul școlii să se dezvolte unui climat pozitiv și incluziv care să determine reducerea absenteismului, facilitarea învățării, creșterea motivației elevilor, stimularea lucrului în echipa. Astfel, la finalul celor trei ani de proiect, elevii noștri își vor îmbunătăți rezultatele școlare, atitudinea și deschiderea față de școală în general.

DATE DE CONTACT REPREZENTANT SCOALA

Nume, prenume: Călin Lavinia

Telefon: 0257328119

E-mail: grsccermei@yahoo.com

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției