Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, și-anunțat, marți, propunerile pe care le înaintează pentru conducerea Parchetelor: Gabriela Scutea (Procuror General), Crin Bologa (DNA) și Georgiana Hossu (DIICOT). Propunerile merg la CSM pentru aviz consultativ. Ultimul cuvânt o să-l aibă președintele Klaus Iohannis, șeful statului fiind cel care îi numește în funcție. Predoiu a explicat de ce i-a ales pe acești candidați: „Am ales candidatii care au demonstrat simultan competenta si experienta. M-am ferit de experimente pentru ca situatia in care se afla Ministerul Public nu permite experimente.

Gabriela Scutea (propunerea pentru funcția de procuror general al României) a avut cea mai solida prestatie si cel mai solid dosar profesional, o prestatie plina de hotarare. Este un procuror pentru care Ministerul Public nu reprezinta necunoscute. A prezentat viziune si substanta profesionala. Proiectul de management al dnei Scutea a fost cel mai bun. Cunoaste bine MCV.

Crin Bologa (propunea pentru funcția de procuror-șef DNA) cunoaste bine DNA, a prezentat un proiect complet de management. Prestatia la interviu a fost impresionanta. A prezentat garantii ca lupta anticoruptie va continua energic cu respectarea drepturilor. DIICOT prezinta particularitatea anchetelor transfrontaliere. Dna Giorgiana Hossu stapaneste cel mai bine aceste dimensiuni, are cunoastere panoramica a problemelor DIICOT”.

Recomandările redacției