bani_bancnoteBanii n-aduc fericirea, dar cu siguranță pot aduce îmbolnăvirea. Un test efectuat recent a scos la iveală tristul adevăr din buzunarele noastre. Bancnotele europene sunt un adevărat pericol pentru sănătate.

Aproape 60% dintre europeni consideră că banii sunt cele mai murdare obiecte pe care le ating, iar peste 80% dintre aceștia, conștientizează că o bancnotă este plină de bacterii, notează CNN, citat de ziare.com.

Temerile acestora sunt îndreptățite, mai ales că un grup de cercetători de la Universitatea Oxford a descoperit că o bancnotă europeană conține în medie 26.000 de bacterii. Chiar și cele mai curate bancnote conțin în medie câte 2.400 de bacterii, iar cei mai murdari bani sunt francii elvețieni și coroanele daneze.

Pentru a preveni neplăcerile cauzate de acest aspect, este recomandat să nu punem mâna pe ochi, pe nas sau pe gură după ce am intrat în contact cu bani. Spălarea mâinilor cât mai des este o altă măsură indicată pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de banii murdari.

SURSA: Libertatea.ro

Recomandările redacției