cruceaPatru centre de plasament arădene vor fi dotate cu aparatură şi materiale didactice, în cadrul unui proiect în care este implicată Crucea Roşie Arad. De donaţii vor avea parte copiii orfani şi cu probleme sociale.
Crucea Roşie Arad a intrat într-un proiect destinat copiilor din centrele sociale. Este vorba de de proiectul „Îmbunătăţirea condiţiilor de trai în centrele de plasament din Romania“. Pro­- iectul este finanţat de către Crucea Roşie Germană şi se adresează unui număr de 500 de copii din România care se află în subordinea Autorităţilor de Asistenţă Socială din România. Ju­deţului Arad i-a fost direcţionată suma de 22.000 de lei, din care se vor achi­zitiona o centrală termică, calculatoare, congelatoare şi materiale didactice scolare. „În luna aprilie voluntarii fi­lialei vor organiza o serie de acti­vităţi pe probleme de prim-ajutor, activităţii recreative, drept internaţional umanitar, acţiuni în care vor fi implicaţi tinerii de centrele ţintite de proiect. Au fost identi­ficate patru astfel de centre din Nădlac, două din Sântana şi Casa «Curcubeu» din municipiu. Ne bucurăm că putem implementa acest proiect şi în judetul Arad şi sperăm să aducem bucurie în rândul copii­lor. Ne dorim ca pe viitor implemen­tarea proiectelor în care se doreşte îmbunătăţirea condiiţiilor de trai pentru copii aflaţi în centre să cu­prindă un număr mai mare de centre“, a susţinut Iudita Cuvinean, director al Filialei Judeţene de Cruce Roşie Arad.
Trebuie spus că, începând de luna aceasta, Crucea Roşie, Filiala Arad are un nou sediu, pe strada Ceahlău din municipiu.

Recomandările redacției