factura_hartiiTe gândeşti la metode alternative şi economice de încălzire? Iată câteva modalităţi inedite şi eficiente care îţi sporesc confortul termic din casă. Chiar dacă investiţia iniţială e mare, în timp, vei plăti mai puţin la factura lunară.

Pompa de căldură

Aceasta a devenit tot mai populară datorită eficienţei ridicate comparativ cu alte sisteme. Fiind foarte economică, pompa de căldură obţine aproximativ 3/4 din energia necesară pentru încălzire din mediul înconjurător, iar pentru restul, utilizează curent electric.

Calorifer prin pardoseală

Avantajele faţă de sistemele tradiţionale sunt: menţinerea unei temperaturi constante, creşterea gradului de confort şi consumul de energie redus cu până la 20%.

Radiator din marmură

Poate fi montat cu uşurinţă pe orice perete al locuintei. Costurile maxime ale utilizării acestui sistem de încălzire ecologic sunt egale cu cele ale încălzirii clasice cu gaze. Puterea e reglabilă (prin termostate electronice), uniformă, pentru fiecare încăpere în parte, iar sistemul permite programarea pe intervale orare, reducându- se astfel consumul de energie electrică.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției