ofertePeste 300 de oferte de angajare au fost anunţate de agenţii economici arădeni, la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă. Numărul locurilor de muncă a crescut pe fondul apariţiei de job-uri estivale.
În municipiu sunt ofertate nu mai puţin de 362 de locuri de muncă, în diverse domenii. Se caută în număr mare personal pentru industria auto şi cea textilă, precum şi un număr mare de muncitori necalificaţi. Cele mai multe oferte sunt pentru: asfaltatori, confecţioneri cablaje, îngrijitori spaţii verzi, lăcătuşi mecanici, sudori, tâmplari, sudori, strungari, betonişti. Se caută însă şi ingineri pe specializările căi ferate şi producţie, inginer expert horticol, inspector asigurări şi contabil. Câteva oferte de angajare au fost anunţate şi pentru Sebiş şi Lipova, cele mai multe în industrie.
Reprezentanţii AJOFM Arad le reamintesc arădenilor de reţeaua de ocupare a locurilor de muncă din stră­inătate – EURES. EURES repre­zintă o reţea de cooperare între serviciile publice de ocupare europene şi a fost creată pentru facilitarea liberei circulaţii a lucrătorilor în ca­drul spatiului European şi Elveția. Parteneri ai serviciilor publice de ocupare în cadrul acestei reţele sunt sindicatele, organizaţiile patronale şi alţi actori implicaţi în piaţa muncii. Rețeaua este coordonată de Comisia Europeană.
Prin AJOFM, arădenii pot beneficia de informaţii despre locurile de muncă disponibile şi de îndrumare şi sfaturi în găsirea unui loc de muncă. În cadrul agenției activează un consilier Eures, care oferă informații atât angajatorilor, cât și persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă cu pri­vire la oportunitățile oferite de reţea. Pentru informații suplimentare, persoanele interesate se pot adresa compartimentului Eures al AJOFM Arad, din strada Călugăreni nr. 1 A.

Recomandările redacției