abelLa sfârşitul acestei săptămâni se împlineşte o lună de zile de când omul de afaceri Abel Apostol a dispărut de la baza sa sportivă. Între timp, anchetatorii au reuşit să îl aresteze pe principalul suspect al crimei, Adrian Buleu, soţul asociatei omului de afaceri dispărut în seara zilei de 1 Mai. Ce nu au reuşit însă anchetatorii nici până în ziua de astăzi este să îl găsească pe Abel Apostol, iar semnalele nu sunt, din nefericire, prea optimiste în acest sens. O dovadă pot fi căutările care se desfăşoară de atâta vreme, în locaţii total diferite, care, cel puţin aparent, nu au nici o legătură una cu alta.
O altă dovadă în acest sens stă şi secretomania exacerbată a procurorului de caz. „Vă rog să nu mă mai contactaţi. Sunt în anchetă. La revedere“, sună răspunsul telefonic, încă aproape de la începutul anchetei, al Corinei Corbaciu, procurorul de la Parchetul de pe lângă Tri­bunalul Arad, care se ocupă de acest caz.
Nici pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad nu au mai fost contactaţi să se implice în căutări. Ultimele căutări la care au participat pompierii au fost acum patru zile şi s-au efectuat în puţurile din zona Subcetate şi Aradul Nou. Intervenţia celor de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă se face doar la solicitarea poliţiei sau a Parchetului.
Căutat cu câinii
Chiar dacă ancheta în cazul dispariţiei lui Abel pare să se fi împotmolit, anchetatorii au recurs la ajutorul câinilor de cadavru. Aceşti câini sunt specializaţi în căutarea exclusivă a cadavrelor şi sunt pregătiţi de Statul Român încă de mici pentru astfel de căutări. Câinii sunt aduşi special de la Sibiu şi au renumele că pot depista un cadavru chiar în condiţiile în care acesta se află sub apă. „Ne punem speranţele în aceste căutări şi sperăm ca tatăl meu să fie găsit într-un final. Nu ne-am pierdut încă speranţa şi credem, în continuare, în găsirea sa. De altfel, anchetatorii ne-au dat asigurări că cercetările decurg bine şi că se fac paşi serioşi în demonstrarea adevărului. De la dispariţia tatălui meu am ţinut legătura aproape permanent cu organele de anchetă“, ne-a declarat Albert Apostol, fiul celui dispărut.
Apel către cei care au jucat fotbal în seara de 1 Mai
Familia lui Abel Apostol îi roagă insistent pe cei care au fost prezenţi pe terenul de fotbal din cadrul Complexului sportiv Riviera, în seara de 1 Mai, între orele 21.00 – 22.30, să îi ajute cu toate informaţiile posibile. „Ne-ar fi de foarte mare ajutor, în derularea anchetei privitor la dispariţia tatălui meu, informaţiile pe care aceste persoane ni le-ar putea furniza. În plus, dacă informaţiile se vor dovedi de ajutor în derularea anchetei, atunci nu vom rămâne datori faţă de aceste persoane“, ne-a asigurat Albert Apostol.

Recomandările redacției