ojA uimit lumea prin voința cu care și-a învins handicapul de a nu avea picioare. Acum, totul s-a năruit în jurul lui Oscar Pistorius, multiplul campion paralimpic acuzat că și-ar fi ucis prietena. AFP a realizat o sinteză a altor cazuri asemănătoare, când idoli ai arenelor sportive au fost eroi la fel de triști.
Carlos Monzon: Argentinianul, campion mondial la categoria mijlocie în perioada 1970-1977, considerat printre cei mai mari pugilişti din istorie, a fost condamnat la 11 ani de închisoare, în 1989, pentru că şi-a ucis cea de-a treia soţie. Beneficiind de un regim de semilibertate, el a decedat într-un accident rutier, în 1995.
Marc Cecillon: Fostul component al naţionalei de rugby a Franţei (46 de selecţii, în 5 meciuri a fost căpitan) a fost condamnat în 2008 la 20 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, pedeapsă redusă în apel la 14 ani. La 7 august 2004, fostul sportiv, aflat în stare de ebrietate, a împuşcat-o pe soţia sa cu un revolver Magnum 357, în timpul unei petreceri cu aproximativ 60 de persoane, la domiciliul unor prieteni. El a fost eliberat condiţionat, în iulie 2011.
Jovan Belcher: Acest jucător de fotbal american, în vârstă de 25 de ani, s-a sinucis la 1 decembrie 2012, în parcarea stadionului echipei Kansas City Chiefs, după ce şi-a împuşcat mortal iubita. Cei doi aveau un bebeluş de trei luni.
OJ Simpson: Fostul star al fotbalului american a fost inculpat, în 1994, pentru uciderea soţiei sale, Nicole Brown Simpson, şi a prietenului acesteia, Ronald Goldman. În 1995, OJ Simpson a fost achitat, la finalul unui proces urmărit cu foarte mare interes de americani. Doi ani mai târziu, el a fost însă găsit vinovat de moartea celor doi, de către un juriu care l-a condamnat la plata de 33,5 milioane de dolari. Iar în 2007, avea să fie arestat în Las Vegas și condamnat la 33 de ani de detenție pentru jaf armat și răpire.
Rudi Visagie: În mai 2004, fostul rugbist a împuşcat-o pe fiica sa în vârstă de 19 ani, Marle, crezând că era un hoţ ce dorea să îi fure maşina. Tânăra, împuşcată în cap, a murit. După trei luni, justiţia a renunţat la acuzaţiile la adresa lui, considerând că a suferit suficient după pierderea fiicei sale.
Atletul Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea prietenei sale, joi. În câteva ore, a fost exclusă ipoteza unui accident, lansată iniţial de presă sud-africană.

Recomandările redacției