mar_apple_fructeEşti preocupată de siluetă sau vrei să mai dai jos câteva kilograme, fără să te înfometezi? Include în meniul tău zilnic anumite alimente care fac minuni pentru corp.

Ca să nu ai probleme cu kilogramele, trebuie să îţi pui metabolismul în mişcare, consumând alimente care au efect termogenic, adică ard caloriile încă de când începi să le mesteci. Iată câteva dintre ele:

Mere. Nutriţioniştii afirmă că un măr consumat înainte de masă te ajută să mănânci mai puţin. Dacă ai poftă de ceva dulce, rade un măr, presară scorţişoară şi bagă-l un minut în cuptorul cu microunde.

Cereale. Cele integrale, datorită conţinutului bogat în fibre, te ajută să consumi mai multe calorii. Pentru a fi digerate, organismul tău utilizează o cantitate mai mare de energie. Încearcă fulgii de ovăz şi orezul brun.

Ardei iute. Prin conţinutul de capsaicină, care topeşte caloriile şi grăsimea, ardeii iuţi sunt consideraţi un aliment perfect pentru siluetă.

Linte. O porţie de linte conţine 35% din cantitatea de fier recomandată zilnic. Fierul ajută la creşterea masei musculare, ceea ce duce la pi erderea grăsimii.

Ceai verde. Nu conţine calorii, sporeşte arderea grăsimilor şi ajută la detoxificare. Sunt recomandate patru ceşti pe zi.

Lactate degresate. Conţin vitamina D, care contribuie la întreţinerea şi dezvoltarea masei musculare, şi implicit, la intensificarea metabolismului.

Carne slabă. Proteinele au efect termogenic mare numai în cazul în care mănânci carne slabă. De exemplu, pentru 250 g de piept de pui, care conţine 300 de calorii, organismul tău va consuma 90 de calorii pentru a-l digera.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției