Nicolae Furdui-Iancu este, de departe, cel mai chipeş solist de muzică populară. Fost învăţător, el a renunţat la catedră şi s-a dedicat scenei la vârsta de 29 de ani, în urma participării, cu succes, la un festival. Iată însă că are cui să-i predea ştafeta, căci şi băiatul lui are o voce superbă, scrie Click.
Nicolae Furdui-Iancu (64 de ani) este un familist convins. Soţia lui, Daniela, cadru didactic, apare rar în public, spre deosebire de cei doi copii ai lor, Maria (35 ani) şi Tudor (34 ani), ambii susţinând nume­roase concerte alături de tatăl lor. Nicolae şi Tudor au cântat împreună pe 1 Decembrie, de Crăciun, dar şi pe 24 ianuarie, la Iaşi. Chipeşul fiu al lui Nicolae a studiat la Facultatea de Finanţe din cadrul Universităţii de Vest, din Timişoara, iar conform postării de pe contul de Facebook, este angajat la ANAF (n.r. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), ca inspector principal la Direcţia Control Activităţi cu Risc Fiscal şi Intervenţie Rapidă, în Alba-Iulia, post pe care l-a obţinut în urma unui concurs strâns, cu 92,5 puncte.
El cântă nu numai muzică populară, ci şi romanţe, iar în 2014 a câştigat 5.000 de euro la un concurs internaţional din Brăila.
Nicolae Furdui-Iancu s-a născut într-o comună din ţara Moţilor, Sohodol. A profesat ca dascăl până în 1989, când a renunţat şi s-a dedicat integral cântecului popular. Nicolae a vorbit la superlativ despre femeia iubită: „Pe soţia mea am cunoscut-o în 1980, când am fost re­partizat în Alba-Iulia. Era studentă la Matematică, la Cluj. Mie nu mi-a plăcut matematica, dar mi-a plăcut profesoa­ra. A fost o întâmplare.”

Recomandările redacției