Locuitorii din Arad sunt foarte indignați de decizia luată de liderii aborigeni din Australia. Sentința de a ucide peste 10.000 de cămile a fost luată din cauza secetei foarte puternice din acea zonă. Datorită creșterii numărului de cămile din zonă, acestea fac tot posibilul pentru a ajunge la apă. Distrugând locuințele și punând în pericol locuitorii. Cu toate acestea locuitorii din Arad nu sunt de acord cu astfel de metode și spun că o țară precum Australia, ar trebui să găsească metode mai pașnice.

În nici un caz nu sunt de acord cu uciderea acelor animale. Totuși, situația este foarte critică. Animalele nu au nici o vină, mai ales că în această perioadă au murit în incendii extrem de multe animale. Cred că o țară precum Australia putea găsi o metodă mai evoluată. Sunt sigură că nici oamenilor de acolo nu le cade bine ce se întâmplă“, a declarat Anca, în vârstă de 30 ani.

Cred că aceasta este ultima opțiune, sunt sigur că cei din conducerea tării au căutat și alte opțiuni. În momentul în care aceste animale pun în pericol integritatea oamenilor, devin o problemă. Nimănui nu îi pare bine că aceste animale trebuie să fie ucise. Am înțeles că în acea zonă cămilele s-au înmulțit extrem de mult. Lipsa apei împinge aceste animale să distrugă locuințele și așezările omenești. Noi trăim într-o zonă extrem de favorabilă și de asta ne este greu să înțelegem aceste măsuri extreme“, a relatat Darius, în vârstă de 38 ani.

Nu mi se pare normal ca acele animale să fie ucise doar pentru că le este sete. Mi se pare foarte crudă această decizie de a ucide acele cămile. La urma urmei ele nu sunt vinovate de seceta care există în acea zonă. Normal ar fi să se găsească o soluție prin care animalele, dar și oamenii să poată să conviețuiască. Această soluție mi se pare mult prea exagerată, iar numărul celor sacrificate mult prea mare. 10.000  este un număr extrem de mare. Dacă era după mine cămilele trebuiau mutate într-o zonă mai puțin aridă“, a declarat Florina, în vârstă de 22 ani.

Recomandările redacției