În ultima vreme nu prea au mai fost zărite animale fără stăpân pe străzile Aradului. Cu toate acestea deseori vedem în mediul on-line, animale care fie sunt ucise fie sunt torturate. Acest comportament spune foarte multe despre un om. Arădenii condamnă foarte drastic acest tip de comportament. Unii ne-au povestit că acest tip de comportament ascunde un criminal latent. Gata oricând să comită o crimă de natură umană.

Nu este uman să faci astfel de fapte, cei care ucid animale fără stăpân, nu au o minte sănătoasă. Cred că cei care fac astfel de fapte merită o pedeapsă pe măsură. Cel mai corect ar fi să pățească ceea ce fac ei animalelor. Un astfel de comportament este de nedescris. Chiar și animalele fără stăpân au suflet, din păcate de multe ori acestea sunt agresive tot datorită oamenilor. Foarte multe animale ale străzii sunt bătute și de aceea ele sunt mai agresive“, a povestit Mariana, în vârstă de 42 ani.

Oricine face o așa faptă trebuie pedepsit. Este un comportament criminal. Ce plăcere sau bucurie poți avea când vezi suferința unui animal? Cu siguranță pedepsele pentru aceste fapte trebuie să fie mari. În primul rând pentru a descuraja pe cei care și-ar dori să facă așa ceva. Desigur, locul câinilor nu este pe stradă, dar cred că Aradul nu mai are astfel de probleme. Există adăposturi pentru aceste animale, ele ar trebui duse acolo, nu ucise“, a declarat Dacian, în vârstă de 48 ani.

Trebuie luate mult mai în serios aceste fapte. Cei care chinuie animale, ascund în sinea lor un adevărat criminal. Pedeapsa pentru acești oameni ar trebui să fie pușcărie pe viață. Ar trebui să fie judecați exact ca și în cazul unui om. Tot crimă este dar, pe lângă asta animalele nu se pot apăra precum un om. Ar trebui să avem grijă de semenii noștri indiferent că sunt câini, pisici sau orice alt animal“, a relatat Adelina, în vârstă de 61 ani.

Recomandările redacției