frumuseteCând privirea îţi alunecă spre oglindă, simţi imediat cum ai vrea să schimbi ceva. Liniile uşoare din jurul ochilor se vedeau, acum câţiva ani, dar numai atunci când râdeai… Nu căuta cele mai noi creme apărute pe piaţă, ci încearcă loţiunile preparate în casă.

Infuzii, creme naturale – toate sunt blânde cu pielea sensibilă din jurul ochilor. Şi, în plus, toate remediile care atenuează ridurile, reduc cearcănele şi limpezesc privirea sunt uşor de preparat şi au ingrediente accesibile. Trebuie păstrate câteva zile, în cazul cremelor, infuziile – doar câteva ore, şi neapărat la frigider.

„Floarea de ochi“, contra cearcănelor

Ce-o mai fi şi asta – „floare de ochi”? Aşa este denumit silurul, o plantă folosită din străbuni pentru afecţiunile ochilor (cum ar fi inflamaţia pleoapei), dar şi pentru îngrijire. Remediile din această plantă îndepărtează ridurile şi cearcănele.

Prepară o infuzie din două linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat două minute, adaugă un praf de sare şi filtrează bine.

Cu această infuzie, se fac spălături sau se pun comprese seara. În acelaşi timp, este recomandat să bei câte 1-2 căni pe zi cu infuzie de silur.

Riduri de expresie?

Dacă eşti un „zâmbăreţ” şi asta se vede în jurul ochilor, poţi încerca următoarea cremă: amesteci lanolină şi ulei de migdale în proporţii egale şi masezi uşor zona de sub ochi cu acest amestec. Nu ţine crema mai mult de o săptămână–două la frigider.

SURSA: http://www.realitatea.net

 

Recomandările redacției