laptop_calculator_workPentru a fi cât mai util, calculatorul personal are nevoie de mai multe programe sau de aplicaţii online. Din multitudinea acestora am ales câteva recomandate de linkmania.ro. Sunt cele mai populare şi se spune că sunt cele mai bune aşa că ne-am gândit să ţi le prezentăm şi ţie.

  • Antivirus – Avira AntiVir. Personal Antivirusul este programul care nu ar trebui să lipsească de pe nici un calculator. Chiar e recomandat să fie primul program instalat pe un calculator conectat la internet. Avira AntiVir Personal este un antivirus gratuit. Trebuie doar puţin configurat, deoarece setările prestabilite nu par a fi cele mai inspirate.
  • Browser Web – Firefox. Mulţi afirmă că browserul este cel mai important program de calculator. Pentru o persoană care stă ore întregi pe zi pe internet, browserul este într-adevăr esenţial. Din oferta destul de mare de browsere, Firefox este foarte potrivit. Extensiile şi nivelul ridicat de configurare îi asigură o mare fiabilitate. Firefox poate fi modelat după propriile gusturi şi necesităţi.
  • Google Reader. Căutare informaţii Google Reader este un program util şi eficient, care permite utilizatorilor să îşi ordoneze şi să îşi structureze lectura fără a mai intra pe site-urile respective. În Google Reader vor apărea toate articolele noi pe care nu le-ai marcat ca fiind citite.
  • Picassa – pentru fotografii. E un program interesant şi util pentru împătimiţii fotografiei digitale (pentru că soluţionează eficient nevoia de editare şi de retuşare a imaginilor).
  • Google Docs-office. Google Docs e foarte bun pentru editarea articolelor, crearea tabelelor etc. Oferă instrumentele necesare, inclusiv un corector ortografic pentru limba română.
  • Yahoo Messenger. E foarte utilizat în cadrul unei companii, fiindcă angajaţii pot discuta între ei subiecte legate de job şi îşi pot transmite documente sau poze foarte rapid.
  • E-mail Gmail. E considerat cel mai bun serviciu de email, deşi Yahoo are mai mulţi utilizatori. E rapid şi oferă multe funcţii utile. Spaţiul de stocare este foarte generos. Dacă ai mai multe conturi de Gmail, poţi folosi unul singur pentru a le verifica şi a trimite mesaje.
  • Winamp – Player audio. Este perfect pentru redarea melodiilor în format digital. Este uşor de utilizat şi e bine structurat.
  • Player video – Media Player Classic. Este mic şi nu trebuie reinstalat după ce ai reinstalat Windowsul. În rest, are cam toate facilităţile unui player video bun.
  • Imagini – IrfanView. Pentru vizualizarea imaginilor IrfanView este un program excelent. Se încarcă foarte rapid şi nu trebuie reinstalat.

SURSA:  Libertatea.ro

Recomandările redacției