loveNu degeaba se spune că dragostea e „boală grea”, chiar există schimbări majore la nivelul creierului şi corpului tău atunci când începi să ai sentimente pentru persoana de lângă tine. Iată ce se întâmpla, mai exact, cu tine, atunci când simţi că te îndrăgosteşti:
Creierul reacţionează ca la narcotice

Studiile au arătat că atunci când te îndrăgosteşti, creierul îţi este inundat de chimicale ca oxitocină, dopamină, adrenalină şi vasopresină, aceleaşi care se eliberează în organismul tău când iei heroină.

Divulgi prea multe despre tine

Abia v-aţi cunoscut, dar deja ţi-ai dat seama că îl placi. Chiar dacă nu vă ştiţi de mai mult de o oră, parcă nu reuşeşti să mai pui stop gurii, care divulgă multe secrete despre tine. Specialiştii explică acest fapt astfel: în primele 15-20 de minute de când ai cunoscut pe cineva, creierul deja decide dacă persoana în cauză este de încredere, astfel că, fără să îţi dai seama, începi să-i povesteşti vrute şi nevrute despre tine, lucruri pe care doar cea mai bună prietenă le-a mai auzit până acum.

Simţi fiori

Ca atunci când mergi la un concert pe care-l aştepţi de multă vreme, e formaţia ta preferată şi încep chiar cu melodia pe care tu o adori. Atunci simţi fiori pe şina spinării. Exact la fel se întâmplă în momentul în care începi să te îndrăgosteşti de un bărbat. Sau, dacă nu îi simţi pe spate, îi simţi în stomac, acei „fluturaşi” de care vorbeşte toată lumea. Tot din cauza lor ai putea să nu mai simţi foamea sau chiar greţuri.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției