Cea mai modernă farmacie de spital din vestul României a fost inaugurată astăzi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, panglica fiind tăiată de preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu, şi de managerul Teodora Olaru. Investiţia, care se ridică la 521.358,09 lei, a fost asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, constând în execuţia următoarelor lucrări: amenajarea/reamenajarea  spaţiului farmaciei spitalului; execuţia de goluri în diafragmele de beton pentru ferestre şi uşi, astfel încât farmacia să corespundă normelor sanitare în vigoare; practicarea unor goluri pentru tubulaturile de instalaţii şi ventilaţii; realizarea unei pasarele pietonale şi a unor rampe de acces metalice; recondiţionarea instalaţiei sanitare, electrice, de încălzire;  înlocuirea tâmplăriei vechi de lemn cu tâmplărie nouă, din termopan; montare covor PVC  pentru trafic greu; montare covor PVC la pereţi; confecţionare, montare mobilier specific în toată farmacia. Suprafaţa amenajată este de 287 metri pătraţi, durata de realizare a investiţiei fiind de cinci luni.

Spitalul Judeţean Arad se află în plin proces de modernizare. Acest proces este sprijinit de Consiliul Judeţean Arad, care a alocat, din fonduri proprii, sumele necesare pentru amenajarea farmaciei Spitalului. Am dorit să asigurăm condiţii optime desfăşurării activităţii din această zonă a Spitalului şi să continuăm procesul de acreditare, una dintre cerinţe, strict necesară, fiind modernizarea şi extinderea spaţiului farmaciei”, a declarat Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

„Încă un spaţiu al Spitalului a fost recondiţionat. Condiţiile de păstrare ale medicamentelor erau improprii, iar aceste lucrări de reabilitare erau absolut necesare. Iată că şi de data aceasta s-a realizat un spaţiu lărgit, cu circuite respectate, aprovizionare farmaciei realizându-se pe o parte, iar eliberarea medicamentelor pe altă parte. Lucrările s-au realizat cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică. Această farmacie asigură eliberarea medicamentelor pentru Spitalul Judeţean şi coordonează inclusiv celealte două farmacii, din piaţa Mihai Viteazul şi de pe strada Episcopiei”, a ţinut să completeze Teodora Olaru, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Recomandările redacției