O pereche de pantofi, expusă, în prezent, la Dubai, a fost pusă în vânzare la prețul de 17 milioane de dolari. O sumă nemaîntâlnită până acum la încălțăminte.
Pantofii sunt creația unei ro­mânce. Ideea acestor pantofi aparține Mariei Majari, o româncă în vârstă de 26 de ani din Marea Britanie, care a studiat moda la Dubai și Londra.
Din ce sunt confecționați? Din piele, mătase, aur și diamante. O combinație care, în opinia cretorilor, merită cele 17 de milioane cerute, un record absolut.
Pantofii cu toc înalt sunt expuși la Burj al-Arab, unul dintre palatele orașului-stat din Golful Persic, care caută constant să stabilească record după record.
Pantofii au fost creați în Italia. Sunt împodobiți cu 236 de diamante, dintre care două de 15 ca­rate fiecare. „Dubai este orașul miliona­rilor și al miliardarilor. În re­gi­unea Gofului Persic, în spe­cial în Arabia Saudită, exis­tă o piață cu potențial pentru acest tip de produse”, a explicat Hemant Karamchandani, bijutie­rul aflat în spatele acestei creații.

Recomandările redacției