descinderiGruparea infracţională din care au făcut parte campioanele arădene este în curs de audieri, la Bucureşti, după efectuarea mai multor percheziţii în şase judeţe.
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Structura Centrală, împreună cu polițiști din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – IGPR, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii şi al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în trafic de migranți. Cele două tinere erau campioanele naţionale la karate Kyokushin din Arad, surorile Mădălina şi Elisabeta Pălie, aparţinând clubului sportiv „Temerarii”. Preşedintele clubului, Gabriel Dronca, a spus că este şocat şi dezamăgit de ultimele întâmplări şi că nu ştia nimic despre activităţile ilegale ale celor două tinere. Pe parcursul acestui an, cele două surori au aranjat ieşirea din ţară în mod ilegal a mai multor migranţi. Fundaţia pentru persoane cu dizabilităţi iniţiată de cele două campioane, a fost folosită ca un paravan pentru traficul de migranţi şi droguri. Acestea mizau pe faptul că, autoutilitarele cu transport special pentru persoane cu dizabilităţi, nu sunt verificate foarte atent la frontieră.

Reprezentanţii DIICOT au efectuat 10 percheziții în București și în șase județe – Arad, Braşov, Dolj, Ialomiţa, Galaţi, Vâlcea, la domiciliile membrilor grupării infracţionale specializată în trafic de migranţi pe ruta Orientul Mijlociu – Uniunea Europeană.

Reţeaua era formată din 17 persoane, atât cetăţeni români, cât şi străini (turci) existând suspiciunea rezonabilă că beneficia de susținere financiară din partea exponenţilor unor grupări infracţionale din Turcia.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 80 de grame de canabis, aparate de cântărire şi materiale pentru ambalare, precum şi peste 17.000 de euro, susceptibili a proveni din activitatea infracţională. Totodată 13 membri ai grupării au fost conduși la sediul Structurii Centrale a D.I.I.C.O.T., pentru audieri. Aceştia ar fi organizat tranzitul ilegal prin România al mai multor migranţi care veneau din state localizate în zone de conflict şi post-conflict.

Migranţii, cu precădere sirieni, iranieni sau etnici kurzi, erau fie introduşi ilegal în România, fie veniți cu vize turistice, după care membrii grupării le organizau deplasarea cladestină în Occident, principalele state de destinaţie fiind Germania, Italia sau Austria.

 

 

Recomandările redacției