centruSeria acţiunilor organizate de Centrul Judeţean de Voluntariat (CJV) Arad a continuat cu acte de caritate pentru persoane nevoiaşe. Mai multe familii cu probleme sociale au primit donaţii din partea volutarilor arădeni, în Săptămâna Mare.
De curând, o echipă de voluntari s-a deplasat la Sânpetru German, localitate în care au fost identificate mai multe cazuri sociale care meritau din plin atenția centrului. Este vorba de o serie de familii monoparentale care asigură cu greu minimele condiții de trai pentru copiii minori, precum şi despre familii numeroase, cu 9-12 copii.
„Prin definiție, voluntariatul implică o serioasă doză de gene­rozitate față de ceilalți, iar caritatea este doar una din fațetele sale, inerentă conceptului. S-a întâmplat ca actele de caritate ale voluntarilor să se înmulțească în Săptămâna Mare şi ne bucurăm că putem fi spiritual alături de echipa CJV Arad în demersul ei de a veni în ajutorul familiilor cu probleme de pe raza județului nostru. Hăi­nuțe și jucării donate de membrii CJV Arad, de Grădinița PP 11 sau de alți binefăcători anonimi au ajuns, în primul rând, în mâinile și casele unor copii ce provin din familii defavorizate”, a spus Laura-Lia Bălaj, reprezentantă a Centrului Judeţean de Voluntariat.
Voluntarii îi îndeamnă pe arădenii care doresc să-i sprijine pe cei nevoiaşi, în preajma Sărbătorilor Pascale să facă mici donaţii. La Centrul de Voluntariat pot fi donate în această perioadă alimente, haine, jucării şi rechizite şcolare. Voluntarii vor duce ajutoarele la cei aflaţi în nevoie.

Recomandările redacției