infractiuni

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat doi bărbaţi, bănuiţi de infracţiuni la regimul substanţelor toxice.

În urma unei acţiunii desfăşurate împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Agricole de Dezvoltare Rurală – Oficiul Fitosanitar Arad, poliţiştii au identificat un bărbat de 65 de ani, care a deţinut, fără drept, într-o magazie situată în hala unei societăţi comerciale din Pecica, 154 de litri şi peste 5 kg de produse pentru protecţia plantelor cât şi 480 de pastile pentru combaterea dăunătorilor în agricultură, având termenul de valabilitate expirat.

Pe numele bărbatului, a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi orice alte operaţiuni privind circulaţia produselor sau substanţelor toxice fără drept şi neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate în cadrul acţiunii, a fost identificat un bărbat de 42 de ani, care a deţinut, fără drept, în aceeaşi hală a societăţii din Pecica, 420 de pastile pentru combaterea dăunătorilor în agricultură.

Pe numele celui în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere şi orice alte operaţiuni privind circulaţia produselor sau substanţelor toxice, fără drept.

Recomandările redacției