Ceremonialul zilei Unirii Principatelor Române a strâns puțini participanți

1
379

Ziua Unirii Principatelor Române nu a trezit simțăminte patriotice în prea mulți arădeni. Cel puțin asta s-a putut observa la ceremonialul organizat cu prilejul acesti zilei, sâmbătă, în fața Palatului Administrativ.

La manifestarea ce a început la orele 10.30 s-au strâns reprezentanți ai instituțiilor publice, soldați, veteran și arădeni câți puteau fi numărați pe degete.

Ceremonialul a început cu intonarea imnului de stat, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului și a unui sobor de preoți, care au oficiat apoi o slujbă religioasă. Muzeograful Bogdan Ivaşcu a susținut apoi o prezentare privind însemnătatea zilei de 24 ianuarie.

Tradiționala Horă a Unirii în care, în trecut, arădenii se prindeau în număr mai mare nu a mai fost la fel în acest an. Membrii ansamblului de dans folcloric arădean „Mărțișorul” al Școlii Gimnaziale „Aurel Vlaicu” din Arad au încercat să reconstituie atmosfera de sărbătoare de ziua Micii Uniri.

1 COMENTARIU

  1. „Simtamintele patriotice” nu inseamna un topait organizat (militari si copii adusi cu japca) in fata Palatului Administrativ. O prezenta la o manifestatie impotriva furtului de aur si a poluarii, puse la cale la Rosia Montana, sau pentru protejarea distrugerii alarmante a padurilor (inclusiv Casa Regala doreste sa se imbogateasca pe aceasta cale !), sau pentru salvarea Parcului Eminescu, strangerea selectiva a deseurilor, intretinerea benevola a spatiilor verzi din jurul casei etc. etc. – asta inseamna Patriotism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.