frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Nădlac – I.T.P.F. Oradea au depistat un cetăţean turc care a încercat să treacă ilegal frontiera, folosindu-se de o carte de identitate bulgărească falsificată.

La Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat ca pasager într-un autoturism marca Mercedes Sprinter, condus de cetăţeanul bulgar Samed A., un bărbat care s-a legitimat cu o carte de identitate bulgărească. Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, motiv pentru care au demarat cercetările.

În urma verificărilor efectuate prin intermediul Centrului Comun de Contact Giurgiu, s-a stabilit că documentul prezentat la control este fals total, iar bărbatul este cetăţean turc se numeşte Yilmaz C.,  în vârstă de 43 ani.

„Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului bulgar i-au fost întocmite acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar-şef Daniel Iancu.

Recomandările redacției