Fructele uscate dau deserturilor aromă şi textură. Sunt mici explozii de plăcere ascunse într-o prăjitură de sa­vurat alături de un ceai sau de o cafea, într-o zi rece de iarnă.

Ingrediente:
– 100 g smântână fermentată
– 400 g cremă de brânză
– trei ouă
– 150 g zahăr
– o esenţă de vanilie
– 40 g amidon
– 80 g mix fructe uscate (stafide,
smochine, curmale etc.)
– miere, opţional

Mod de preparare:
Încălzeşti cuptorul la 160 ˚C şi tape­tezi o tavă cu hârtie de copt. Mixezi crema de brânză, smântâna, zahărul, ouăle şi esenţa de vanilie. După ce s-au omogenizat, adaugi amidonul şi mixul de fruc­te uscate. Torni compoziţia în tavă şi o dai la cuptor o oră şi 15 minute. O laşi la răcit şi o serveşti, dacă vrei, cu miere.

Recomandările redacției