CFR Călători va deschide joi procedura de negociere pentru achiziţia a 20.000 de tone de motorină prin Bursa Română de Mărfuri, valoarea estimată a contractului ridicându-se la 78,4 milioane lei fără acciză şi fără TVA, potrivit unui comunicat transmis luni de companie.

Procedura de negociere va fi realizată fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare, pe piaţa la disponibil a BRM, pentru încheierea contractului de furnizare ‘Motorină Euro 5 pentru motoare Diesel – SR EN 590+A1/2010’.

Cantitatea de 20.000 de tone de motorină este estimată pentru desfăşurarea activităţii de transport feroviar pentru o perioadă de şase luni (februarie -iulie 2013), pe trei loturi. Este vorba despre 7.000 tone pentru Zona Sud, 9.500 tone – Zona Vest şi 3.500 tone – Zona Est. Acciza se va adăuga valorii estimate, conform prevederilor Codului Fiscal.

Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri proprii.

Societatea de Transport Feroviar de Călători  ‘CFR Călători’ S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată.

 

Recomandările redacției