siriautaChiar dacă situaţia financiară a clubului fanion a Aradului nu s-a îmbunătăţit până la această oră, jucătorii, prin evoluţia spumoasă din amicalul cu Şiria, au vrut să transmită un mesaj conducerii şi potenţialilor finanţatori. În iarbă există valoare, automatisme, foame de rezultate şi abnegaţie pentru tricoul „alb-roşu”, dacă toate acestea vor fi alimentate şi de nişte bani, sunt mari şanse ca lucrurile să arate foarte bine din retur. Bineînţeles, a contat şi faptul că utiştii au întâlnit un adversar net inferior, din a doua jumătate a clasamentului Ligii a IV-a, doar că atâta chef de fotbal mai rar în Calea Aurel Vlaicu. Rezultatul final (1-4) a fost şi nu prea conform realităţii din teren şi asta pentru că, la multitudinea de ocazii pe care şi le-a creat, „Bătrâna Doamnă” miai putea marca în poarta gazdelor.
În prima parte, Adrian Falub a mers pe mâna unei formaţii experimentale, cu nu mai puţin de cinci fotbalişti francezi în teren. Celor patru jucători de culoare, li s-a adăugat şi Tabbilon, un mijlocaş ofensiv ce aduce ca fizic cu ex-ul Marius Mitu şi care, deşi arată calităţi fotbalistice, nu prea pare pregătit fizic. Şirienii au profitat de omogenitatea scăzută a adversarilor şi au deschis repede tabela. Ardelean l-a deschis excelent pe Alin Mihai Gligor, care nu a greşit ţinta. Cu tânărul Cristi Monac foarte activ pe banda dreaptă, UTA a reacţionat rapid, dar Ouattara şi Miron au ratat din gura porţii. Egalarea a venit în urma unei faze fixe. Chindriş a centrat la colţul lung, Miron a retrimis în mijlocul careului mic, de unde fundaşul central Johnson Soumahoro înscris cu capul de lângă un adversar. Spre finalul primei reprize, şirienii puteau trece din nou în avantaj, dacă Cioară nu ar fi respins bine şutul lui Bilan, iar Ardelean şi Călăceanu nu ar fi tratat cu uşurinţă două mari ocazii.
După scurta pauză, Falub a trimis o altă echipă pe teren, respectiv titularii din tur, cu Cioară, Capătă şi Voiculeţ în locul lui Amadio, Laso (lăsat la Arad pentru a se acomoda cu fusul orar) şi Silvăşan. Jocul „textiliştilor” a fost pur şi simplu o încântare pentru cei aproximativ 200 de spectatori, iar rezultatele s-au văzut şi pe tabelă.  UTA avea să câştige clar meciul, după reuşitele semnate Capătă (voleu din 15 metri la colţul scurt), Bîrză (relaure din apropiere după ce Brade respinsese şutul din întoarcere al lui Voiculeţ) şi acelaşi Voiculeţ, care a reluat puternic cu latul centrarea lui George Neagu. Acesta din urmă a lovit la rândul său transversala, alte ratări mai consemnând în dreptul lui Bîrză, Capătă, Feussi şi Voiculeţ. Cert este că şirienii nici nu s-au apropiat de buturile lui Cioară în partea a doua, iar „Bătrâna Doamnă” a desenat frumos cu fundaşii la mijlocul terenului. „Alb-roşii” au excelat în învăluiri, pase dublate sau devieri, toate reuşite pe nişte trasee bine învăţate, ca să nu mai spunem că în destule rânduri calitatea lui Voiculeţ a eliberat şi alte spaţii pentru colegii săi din atac.
Formaţii:
Şiria: Brade – Crişan, Călăceanu, Deac, Ruja – Bilan, Negrea, Căta, Măruşteri – R. Ardelean, A.M. Gligor. Au mai jucat: Cernat, Dragomiru, Mic, V. Goldiş, Filimon, Moţ, Gherheş, Pădureanu, C. Goldiş, Coraş, Jurcă, Popa, Rădac. Antrenor: Costel Filipaş
UTA (prima repriză): Cioară – Pellet, Johnson, Bisse, Suslak – Monac, Chindriş, Tabbilon, Raţ – Ouattara, Miron.
UTA (repriza a doua): Cioară – Matei, A. S. Gligor, Siminic – Feussi, Mărginean, Lazea, G. Neagu – Bîrză, Voiculeţ, Capătă.
Arbitri: C. Trif – P. Ardelean, N. Iacob

Recomandările redacției