jimboliautaEchipa fanion a Aradului în formulă redusă a încheiat cu un amical la Jimbolia sezonul 2012-2013. Ca și la Oradea, cu ocazia succesului cu 3-2, UTA a arătat poftă de gol, dar și nesincronizări pe faza defensivă. Timișenii din Liga a IV-a ar fi dorit să-și ia revanșa după înfrângerea de acum trei săptămâni (2-5), însă aveau să fie din nou învinși.
Fără mai mult de jumătate dintre fotbaliștii de bază, „Bătrâna Doamnă” a sabilit raportul de forțe. Încă din minutul 12, Bîrză a marcat după o pasă precisă a lui Chindriș. Fostul bihorean a pătruns bine în careu și a înscris cu stângul. Apoi, Matei a trimis în bară cornerul lui Siminic, balonul i-a venit la 16 metri lui Badea, care șutat spectaculos sub transversal: 0-2. Meciul a fost deschis, pe contre, dar tabela nu s-a mai modifcat decât în ultimele 5 minute ale reprizei. Timi­șenii au încercat să revină în joc în urma unui contraatac finalizat de Hîrdău, însă UTA a refăcut rapid diferența pe tabelă. Badea a centrat în careu și Capătă a înscris cu capul: 1-3, scor la pauză.
În primul sfert de oră al reprizei secunde, Adrian Falub a efectuat toate înlocuirile avute la dispoziție, dar tot titularii au fost protagoniști pozitivi sau negativi. Matei a comis fault în propriul careu, iar „decarul” Ovidiu Popescu nu a greșit de la punctual cu var. UTA a atacat în valuri spre final, dar Claudiu Oara a găsit ținta doar după ce a irosit trei ocazii mari (inclusiv o bară). Scăpat singur, fostul alba-iulian l-a fixat pe portarul advers cu un șut din careu. Badea și Bîrză au mai irosit alte două bune oportunități în contul „textiliștilor”.
„Bătrâna Doamnă” a evoluat în formula: Matijas – Matei, Ene (50 Gornic), Siminic (60 Raț) – Bîrză, Chindriș (60 Pellet), Lazea, Neagu – Oara, Badea și Capătă (60 Pop). Acesta din urmă este un atacant venit în probe, care – însă – nu va rămâne în „alb-roșu”.

Recomandările redacției